Att vara ny på Kattens
"Vi hade haft vår dotter cirka 1,5 år på vanligt kommunal förskola när vi fick ett erbjudande om en plats för henne på Katten. Eftersom hon trivdes väldigt bra på dagis så var vi mycket tveksamma till att flytta henne men vi bestämde oss efter moget övervägande att ta platsen.

Utan att gå in i Montessoripedagogikens fördelar märker man att det mycket aktiviteter för barnen i form av teaterbesök, utflykter och andra arrangemang. Ibland har man utedag som tillbringas ute i naturen med korvgrillning och allt som hör därtill. Det händer också att alla barnen blir hembjudna till någon av fröknarna eller till något av de andra barnen för en fika och se hur man har det.

För en Katten-förälder är skillnaden mot kommunala förskolor stor med tanke på att Katten drivs som ett kooperativ.

Första tanken för många är säkert att ett kooperativt dagis innebär en massa extra arbete. Visserligen får man göra en del insatser men det är inte särskilt betungande utan oftast riktigt roligt. Fördelarna med ett kooperativ är att man lär känna barn, föräldrar och personal. Man får också en bra insyn i verksamheten och har dessutom möjlighet att påverka.

Sammanfattningsvis kan man säga att vi aldrig har haft någon anledning att ångra vårt byte av förskola utan tvärtom bara har positiva erfarenheter av Kattens."